Rekyl

Var nog på den mest galnaste Drum & Bass kvällen i Sverige någonsin. Fabio och Grooverider spelade på Rekyl. Folk stod och dansa på scenen, galet mycket folk och folk stanna kvar till sista låten spelades (normalt så åker alla hem vid 02.30 för att hinna med sista tuben). Musiken britterna spelade var inte helt i min smak men man rycktes med i den kollektiva euforin! Tjockola gjorde min kväll genom att spela Tes La rok:s "Uncle Sam".

image11

Tjockola och Mc Sandor


Idag fyller Johanna 22 och Philip 27, grattis på dom också!

Pappa II

Min barndomsvän Jonas har en son sedan nio månader, lilla Vincent. Vincent lever ett liv fyllt med det stora äventyret att lära sig att gå och hålla diverse kroppsvätskor inombords länge och agera väckarklocka åt mamma och pappa runt fem tiden varje morgon.

Jonas var bortrest förra veckan och under den tiden så sa Vincent sitt första ord, "Pappa". Jonas missa det tyvär men kom hem till en jollrande liten baby som tyckte det var jättekul och säga pappa. Jonas stolt! Idag när vi prata i telefon var Jonas på väg att hämta upp Vincent och Vincents mamma, efter ett jag hörde lite babyskrik i bakgrunden plötsligt under samtalet och sen lite tuggljud (Vincent ville smaka på pappas mobil), sen lite jollrande och ett glatt "PAPPAAA!". Han kan prata! Han sa pappa! Jag blev jätteglad för Jonas, sen bomba Vincent en massa "pappa", i diverse tonlägen, man hörde om han var glad eller inte när han sa det också.


image10

Vincent 3 veckor och pappa.

Barn är underbara, fram tills de börjar lukta och skrika då jag lämnar de tillbaka till mamma och pappa.

Vinyl

Är det bästa som finns, nästan. Fick hem en tolva som fick mig att lyssna på house när det begav sig 1995. Letat efter den i en herrans massa år och nu i veckan bestämde jag mig för att leta upp den på underbara discogs och hitta den till salu! Helt paff vart jag och bestälde den illa kvickt! Min dj lärare Mikael Fryksten har den och varje gång jag har varit hemma hos han så har jag lyssnat på den och bara "den är så bra, vad ska du ha för den?". Nu har jag den själv. Tim Harper ... you make me work again.

Första kvällen med den hemma så lyssna jag på det spåret jag gillar i en timme, flytta nålen tillbaka hela tiden och dansa dansa dansa. Hade träningsvärk i nacken dagen efter, headnodda visst en del ...

image9

Pappa

Jag är väldigt lik min pappa om jag tänker efter, ärvt en hel del egenskaper från honom.
Vissa saker är jag är så finsk ... t.ex. att allt jag är rädd för utmanar jag tills jag inte är rädd längre för det. Prata med Alexandra om min pappa och fobier och kom och tänka på en sak som hände när jag var liten.

Min pappa blev jagad av en klotblixt när han var liten, han och hans bror var ute på ett fält då blixten slog ner i skogsbrynet, en blixt blev till en klotblixt och de rör sig med vinden. Det blåste åt min pappa och hans brors håll så de börja springa, blixten följde efter dom (vinddraget de skapa). Hans bror hoppa ned i ett dike och min pappa fortsatte springa för sitt liv. Pappas bror skrek åt han att slänga sig på marken men han vägra i rädsla för att den skulle träffa han. Till slut så hoppa han ner på marken och blixten dundra förbi och susa in i ett träd och explodera. Efter detta så har min pappa varit rädd för blixten, inte konstigt alls efter en nära döden upplevelse som barn.

När jag var liten så var det en jättestorm med blixtar, slog ned i en transformator bland annat 100 m från vårt hus och det small i hus runtomkring oss. Blixtra som bara den. Då fick min pappa en blick som att han inte var alls närvarande, han gick ut på våran tom och sa att han skulle titta på blixten och härda sig själv från sin rädsla. Jag skrek åt han "NEEJ! Det är farligt pappa, gör det inte ... Du kan dö!!". Han lyssna såklart inte utan stod ute i ovädret i regn rusk och blixtnedslag till höger och vänster. Sen kom han in igen efter ett tag och bara "Jag är inte rädd längre!". Galet, men det gjorde intryck på mig, att man ska bemöta sina rädslor och försöka bemästra dom. Lättare sagt än gjort jag vet.

Ärvt ganska mycket av min pappa, han är kreativ, fotograferar. Utbildad snickare, spelar en massa instrument och har stor skivsamling och lika stort musikintresse. Jag är DJ, gillar att fotografera, rita och drömmer om arkitektur. Pappa upp i dagen?

Pentti

Jag, pappa och mamma. Foto Louise Flinck

Jori Hulkkonen

Skulle spela på grodan igår. Har massa vänner som skulle tänkas gå men ... det gick inte. Här är mitt festraggande summerat.

Linnéa - Inget svar på sms.
Andreas E - Har sjuk hund som ska operaras och är pank, våga inte ens fråga honom.
Joel - Skulle vara med sin tjej som kommit hem från att ngn släkting hade dött, våga inte fråga.
Linda - Plugga för tenta på torsdag.
Andreas D - Åkte hem till honom men han var inte så sugen på att gå ut alls.
Lollo - Var på väg hem när jag ringde henne och fråga om hon skulle vilja följa med.
Elin - Låg och sov när jag ringde.
Jonas - Har en son.
Sebastian - Har två döttrar.

Kandidater jag missa och ringa

Dan - Har aldrig sett Jori och skulle nog kunnat haka på.
Mikael L - Gillar house och grodan.


Iofs ingen större miss då jag inte gillat det mesta han har släppt på skiva senaste tre fyra åren men Jori är en gammal favvorit så skulle vara kul och se vad han spelar och gillar just nu. Till mitt försvar så är jag pank och har sett honom 20 gånger innan, men endå. Lite dans, lite goda vänners sällskap skadar aldrig en helg.

Harri - Perkele

Sverigedemokraterna ska inte längre tigas ihjäl

Mona Sahlin ska debetera med Sverigedemokraterna. Hon har sagt citat "Sverigedemokraterna ska inte längre tigas ihjäl". Helt rätt! Äntligen någon som vågar ta ställning emot dessa idioter. Socialdemokraterna får lite respekt från min sida för att de vågar debattera mot dessa neandertalare, ska bli kul och se vad de har att komma med utöver "öööh ... invandrare är dåligt!?"

Hoppas det blir en bra debatt, där svenska folket får se vilka idioter SD är egentligen. Hoppas. Men de ska ha rätten att göra sin röst hörd, eller rätten att göra bort sig snarare ...

I en kompost nära mig

I onsdags fick jag en tidning, från Sverigedemokraterna. Den handlade om muslimer, hur de förpesta svenska samhället. Jag blev helt paff. Rädd, slutligen arg när jag insåg hur trångsynta vissa människor kan vara. Det såg ut som vilken tidning som helst, en vanlig tidning men rubrikerna skilde sig från andra tidningar. Först la jag den ifrån mig och tänkte att jag eldar upp den men tveka. De har faktiskt rätt att uttrycka sina åsikter enligt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och de är läskigt att jag tänkte tanken att neka dom den rättigheten. Jag satte mig ner och försökte läsa och få in deras åsikter, men det gick inte. Det var för mycket halvsanningar och lögner så jag fick nog, fram med tändaren och jag gick ut med rappa steg till våran kompost på baksidan och elda upp tidningen. För det är vad de förtjänar, att vara maskmat.

Absolut så har man rätt att tycka att Sverige inte bör ta in invandrare, man är inte rasist om man tycker det enligt mig. Men så länge man kommer med sakliga argument och inte lögner och fördomar? En åsikt är en sak men att ljuga och förtala en religion? Herregud, sov ALLA hos SD på deras religionslektioner eller? Kan de inget alls om islam? Islam och kristendom delar många värderingar och är väldigt lika trott eller ej! Jesus anses t.ex. vara en profet av muslimer.

Sverigedemokraterna, lär er eran historia och religion. Annars kommer ni alltid vara maskmat. Men det förtjänar ni.

RSS 2.0