Nytt år (snart)

Nytt år nya tider, jag sitter här och dricker julmust och pillar lite i Cubase. Hittat en massa kul ljud som man kan skapa med. Blir nog bra. Skulle iväg till en vän idag men han och hans tjej fick vinterkräksjukan och ställde in vid lunchtid idag, PANIK! Fick sms:a runt folk som jag visste skulle ha fest, så jag lyckades med konstycket att bjuda in mig till en. Phu. Rödvinet är klart, vet vad jag ska ha på mig men måste stryka det ... så jag startade en blogg istället för att stryka. Osmart. Nu lockar en varm dusch, rakning strykning och en drink och så gammal god buss och pendeltåg, var ett år sen jag åkte det känns det som. Körkort är bra!

Say it loud, Korhonen and proud.

Välkommen till min nya blogg! Vad är tanken med den här bloggen då? Ingen aning, så därför tänkte jag förklara mitt efternamn. Korhonen, det är finskt, fått det av min mor (mina föräldrar är inte gifta än, trots 30+ års förlovning, hejja pappa!) och är väldigt stolt över det. Tycker om det, det är ... jag. Lustigt hur folk här i Sverige uttalar det, tror ingen av mina vänner klarar att uttala det korrekt, är väll härdad av 12 års upprop i skolan. Har oftast blivit "Ehm ... eeeh ... Harri, är du här?". Eller de som vågat och tråklat ur sig ett "Koorvunen?" eller "Kurhunen" eller diverse andra varianter. Enda gången jag hört det rätt är i uppropet i lumpen, "Korhonen HMJ", ja, jag var där och blev glad för att det uttalades rätt. Sen tog den kortvariga lyckan snabbt slut men det är en annan historia. Tänkte dock att jag ska ge DIG en kurs i hur man uttalar mitt efternamn


Första delen i mitt efternamn "Kor" uttalas som ekorre, (kor delen), andra delen "ho" är ingen diskho utan uttalas snabbt och nästan tyst som ... jadu. Inte som hoooo som alla vill få det till. Slutet "nen" är enkelt, som ett men fast n istället för m. K o r h o n e n! Det uttalas som det skrivs! Lätt!

Finska är inget vackert språk vad jag har förstått av de som inte förstår det, men det är väll alla språk som man inte förstår?

RSS 2.0