Midsommar och sommarjobb

Min nätaktivitet har blivit ... obefintlig. Av flera anledningar men främst: 1. Sol. Behöver jag ens motivera? 2. Jag sommarjobbar på Silja Line, som "catering host", eller butiksbiträde som det heter på vanlig svenska. Står i klädbutiken eller taxfreen på Ms Silja Symphony.

Inte världens mest roligaste jobb för att det är ganska monotont men bra pengar och roliga kollegor! Jag trivs som fisken i vattnet! Det jobbiga är att man har svårt att hålla kontakten med alla vänner, och att de på Silja är lite griniga över att jag inte vill jobba på min kommande födelsedag (9 dagar kvar!). Idag så ska jag jobba på en etikett åt en kompis ... och boka frisörtid hos hans tjej och skriva klart en uppgift på kursen jag läser nu i sommar. En bra dag helt enkelt, synd att solen inte skiner ...


Midsommar firade jag i Uppsala län utanför Knutby och Gottgöra (Stavning någon?) med Mikael och Linda och vänner, Jan var där med och konstatera på hemvägen att "alla kända ställen är här!". Midsommar var trevligt och lungt, , lite småfint vänder och lite regn. Så som det bör vara på midsommar. Självklart nubbe och sill och allt det där andra, ingen stång dock!

Sommar och musik

Förra helgen var det festival på SU, gratis tom. Fast det som skapade den där äkta festivalkänslan var det fina vädret. Solen sken verkligen varmar än någonsin och man hoppades på att det fina vädret skulle hålla i sig. Var där både fredagen och lördagen. Lördagen var bäst, solsken och Kaah akustiskt. Han sjöng, en killa kompa på gitarr och en annan på piano. Det var vackert. Solsken, soul och rhodes. Harri glad.

En 18 årig tjej från dalarna ropa på mig när jag hämta en tröja från bilen, hon var vilse och ville veta var tunnebanestatione låg. Så jag guida henne dit, hon ville bjuda mig på vitt vin ur en festisflaska ... så fjortis. Hon och hennes kompisar campa ute på ngn äng vid universitetet ... Jag skratta. Tyckte det var kul att ngn hade åkt till Stockholm för Stockholms Universitets kårs festival. Hon var trevlig och söt, vi vänta på vänner vid tunnelbanan.. sen kom Dan och det där krystiga tillfället när man ska byta nummer dök upp så jag ... sa "ok hejdå" och gick. Harri dryg.

Här kommer kvällens höjdpunkt. Dan kom och vi drog vidare efter ett par öl till Berns för att se Kevin Saundersson, men vi hitta inte entren först. Trodde det skulle vara på samma ställe där Goldie spelade men (Berns har tre olika ingångar vad jag vet) men det var det inte. Så vi jagade ingång och till slut så hitta vi rätt, vakten fråga hur gammla vi var och så gick vi in, ingen entréavgift så vi gick in och trodde vi hade lyckats planka in på ngt sätt. Sen när vi gled fram till baren och beställde öl så var den gratis. Det kändes ... udda. Vi trodde vi hade kommit in under en vip timme så vi tänkte inte mer på det, men ölen forstatte vara gratis på kvällen ... Udda, kände som lite av dolda kameran. Sen folket som var där kändes inte så techno eller house. Vi trodde vi var på fel ställe så jag börja ringa igenom folk med koll som skulle veta ifall vi var på rätt ställe eller ej men ingen svara. Sen träffade jag Jonathan, aslänge sen jag såg han och då kändes det som att vi var på rätt ställe. Sen var det så att vi var på rätt ställe med, Kevin gick på och spelade den bästa housen jag hört på år och Dar. Dan och jag var lyriska ... vi dansa, alla dansa. Dansgolvet var helt packat. Gratis alkohol plus grymm musik = grymm kväll. Harr glad igen.

RSS 2.0