Feministiskt självförsvar

Jag prata om det här idag med en vän på MSN. Inte så mkt om ämnet i sig men det kom upp. Har tänkt på det en hel del innan hur sjukt det är, med själva tanken med feministiskt självförsvar. Hur små tjejer ska lära sig att slå män där det gör som mest ont.

Tänk er, alla 14 åriga tjejer får gå en kurs i feministiskt självförsvar. Vad ger det för bild av oss killar? Är vi alla vålsamma? Potentiella våldtäktsmän? Kommer dessa tjejer att lära sig skillnaden mellan nödvändigt våld för att kunna avvärja sig? Jag tror inte det, de kommer finnas idioter (ja, det finns idioter bland tjejer med!) gå runt och knäa
alla killar som har gett dom en blick eller inte delat en åsikt med dom. Lär de sig skillnaden med vad som är accepterat våld, riktigt självförsvar? Nej, de lär sig att knäa killar och sparka sönder dom i bitar. Finns ett talesätt, "Våld föder våld", det stämmer verkligen. Vill vi verkligen lösa våldtäkt med våld? Förra regeringen med Mona Sahlin i spetsen hade som förslag att skolor skulle ha det som obligatorisk lektion för vissa tjejer i skolan. Vad arg jag blev.

Varför fokuserar alla på tjejer enbart? Har inte killar skräck och bekymmer det med? Visst killar får mer fokus i skolan och på lektionerna, men de har väll rädsla de med? Varför får inte de lära sig att försvara sig mot knivanfall? Det är hemskare med en tjej som blir våldtagen, än en kille som blir stucken med kniv. Förstasides stoff mot en liten notis.

Jag tycker tanken med feministiskt självförsvar är perverst, blir äcklad. Mera våld i samhället är det sista vi behöver. Är det inte bättre att ta tag i roten av problemet? Satsa på psykvården, rehabilitera de våldtäktsmän som finns, lära ut de potentiella våldtäksmännen i skolan att de ska ha respekt för andra människor. Kvinnor, män, pojkar, tjejer. Jag vill inte ha en massa knäande tjejer som har skev syn på killar springandes runt i samhället, våld föder våld.

Harri - Antivåld.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Du har så rätt. som alltid

2007-03-06 @ 12:27:32
URL: http://alexandrahasselblad.blogg.se
Postat av: Erik Loose

Känn dig utmanad!

Postat av: Erik Loose

Haha jepp;)

2007-03-07 @ 10:58:34
URL: http://erikloose.blogg.se/
Postat av: mii

det heter femInistiskt.. inte femEnistiskt.. :)

2007-03-07 @ 19:42:04
Postat av: Anonym

har du inte tänkt på att det är "försvar" de lär ut, och inte våld? Lite snävt tänkt här...

2007-03-11 @ 19:31:15
Postat av: Anonym

Tycker det är en vettig idé då tjejer annars blir uppfostrade av herr och fru samhälle att dom alltid ska vara kvinnliga och man är ju inte kvinnlig om man försvarar sig är en allmän dold uppfattning. Dessutom är alla män någon i sitt liv en potentiell våldtäktsmän. Även min finaste underbaraste pappa, eller bror eller pojkvän

2007-03-17 @ 15:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0